Waarom verkopen bedrijven en particulieren ijzer aan recyclebedrijven? En waarom kiezen recyclebedrijven ervoor om oud ijzer in te kopen? Ook Autodemontage Hoogeveen is een adres waar jij oud ijzer kunt verkopen. De volgende factoren spelen een rol bij de inkoop van ijzer:

  • Bij het ontruimen van een bedrijfshal of werkplaats moet het afval op een geoorloofde plek gelaten worden. Voor ruim-, sloop- en bouwprojecten vormt de ijzerinkoop een ideale oplossing
  • Grondstoffen als ijzer en staal worden steeds schaarser. Door oud ijzer te recyclen kan dit probleem gedeeltelijk opgelost worden
  • Vanwege de steeds grotere vraag naar (oud) ijzer kan de verkoop van ijzer jou dus veel opleveren

Inkoop van ijzer: prijs bepalen

De ijzerprijs verschilt van dag tot dag. Informeer daarom van tevoren om de beste prijs voor het oud ijzer te krijgen. Je kunt ook zelf de prijs voor oud ijzer in de gaten houden. Online vind je verscheidene websites waar de actuele ijzerprijs voor iedere dag op basis van de gemiddelde prijs per kilo wordt vermeld.

Eisen voor ijzerinkoop

Bij de berekening van de prijs van ijzer spelen de volgende factoren mee:

  • Het soort ijzer of metaal (bijvoorbeeld aluminium, staal of zink)
  • Of het ijzer gesorteerd of ongesorteerd is (voor een mengsel van ijzer- en/of metaalsoorten is de prijs lager)
  • Of het materiaal schoon of vies is (roest geldt niet als vuil)

Draag bij aan milieubehoud én verdien

Oud ijzer kan vaak meer opleveren dan je misschien denkt. En het is ook nog beter voor het milieu. Om deze redenen leveren zowel bedrijven als particulieren regelmatig (oud) ijzer bij ons in. Het soort ijzer dat je bij ons kunt inleveren loopt uiteen van balkijzer tot gietijzer of plaatijzer. Let op: ook witgoed kan ingeleverd worden voor de recycling van oud ijzer. Twijfel je of je bij ons terecht kunt met jouw ijzeren voorwerpen? Neem gerust even contact met ons op.

Je kunt trouwens ook bij ons terecht voor de inkoop van koper of aluminium.