Als autodemontagebedrijf zijn wij gespecialiseerd in het demonteren van sloop- en schadeauto’s. Ook voor de inkoop van koper kun je echter bij ons terecht. Koper is een veelgebruikt en dus gewild materiaal dat in veel gebruiksvoorwerpen verwerkt zit. Onderstaande kopersoorten zijn allemaal geschikt voor inkoop:

  • Geel en rood koper
  • Grondkabelkoper, elektriciteitskabels of waterleidingen
  • Koperschroot

Ook koperen boilers kunnen bij ons worden ingeleverd. Denk verder aan koperen munten en ook koper potten en pannen.

De prijs van (oud) koper

Check de actuele oud koperprijs van tevoren online. Wanneer je online zoekt naar ‘inkoop koper prijs’ vind je al gauw meerdere websites waar de actuele prijs van (oud) koper vermeld staat. Er spelen verschillende zaken mee in de koperprijs:

  • De huidige economie, oftewel: vraag en aanbod
  • De hoeveelheid koper die je aanbiedt
  • De kwaliteit van het materiaal. Is het schoon of vuil koper? Of in andere woorden: is het gemengd of puur?

Stijgende kopervraag en dus hogere prijzen

De laatste tijd neemt de vraag naar koper sterk toe. Ook de prijs schiet hierdoor natuurlijk omhoog. De vraag naar koper is groot vanwege het eenvoudige recycle proces van het materiaal. Dankzij het lage smeltpunt is het materiaal gemakkelijk om te smelten. Ook vanwege de schaarste is koper erg populair. Bij Autodemontage Hoogeveen kun je altijd terecht voor de inkoop van koper en daarnaast ook voor de inkoop van ijzer én voor de inkoop van aluminium. Informeer vooraf even naar de actuele koperprijs.

Praktische informatie: mogelijke legitimatieplicht

Houd bij het verkopen van koper rekening met de mogelijkheid van legitimatieplicht. Vanwege veel voorkomend koperdiefstal zijn alle verkopers van koper verplicht hun legitimatie te tonen. Kom je bij ons langs voor inkoop koper, vergeet dan niet je legitimatiebewijs mee te nemen. Bij een betaling via de bank is legitimatie overigens niet verplicht. Aan de prijs van koper en dus wat jij kunt verdienen verandert verder natuurlijk niets.